Videre utvikling av digital markedsføring

Vi har nå virkelig konvertert til digitale løsninger. Det skapes stadig nye teknologiske hjelpemidler og fremgangsmåter som før var utenkelig. Det er vanskelig å forutse hvordan fremtiden vil bli, men digital markedsføring vil fortsette å vokse. Det kjempes om synlighet og oppmerksomhet på nett med nebb og klør, og hver kunde blir mer og mer verdifull for bedrifter. Når vi nå tildeler mer tid og ressurser over nett legger vi igjen en større andel spor. Det er per i dag stor usikkerhet om hvor mye av disse sporene som blir tilgjengelig for resten av nettet.

Der vi i den virkelige verden kan gjemme oss unna om ønskelig, er dette svært vanskelig i den digitale verdenen. Vi deler og lagrer informasjon over mange ulike kilder. Dette skaper grunnlag for et større fokus på personvern og sikkerhet på nett enn det har vært tidligere. Jeg tror denne utviklingen bare vil styrkes i tiden fremover. Vi kan se til Apple for å se hvordan de verdsetter den enkelts frihet på nett, og gjør dette mulig. Fra og med iOS 14.5 vil man selv kunne velge om apper bruker informasjonen din eller ikke. Dette er noe andre selskaper går hardt mot, da mange «lever» av denne informasjonen. Facebook kan fra blant annet vise til inntekter på 86 milliarder dollar bare på rettet reklame. Facebook er derfor med god grunn kritiske til Apple sin nyeste funksjon, men det belyser realiteten av at det må skje en endring mot hvordan bedrifter skaper inntjening i tiden fremover.

Bildet hentet fra: Firstpost

Det har tidligere vært stor makt hos organisasjoner med lett tilgjengelig informasjon om oss forbrukere. Nå blir det vanskeligere for disse bedriftene å innhente relevant informasjon, da spesielt innenfor digital markedsføring. Dette er en seier for forbrukerne, og ikke minst bedrifter som Apple som innfører funksjonen. Dette kan i seg selv kvalifiseres som markedsføring da det tiltrekker kunder til deres produktserie, samtidig som andre bedrifter går tapende ut.

Vi vil nok se flere lignende situasjoner i tiden fremover. De store bedriftene kjemper om oppmerksomhet og andel i kundebasen. Dette vil mest sannsynlig bidra til endringer i hvordan bedriftene fremover henter inn informasjon, eller retter relevante produkter/ tjenester mot oss – med funksjoner og egenskaper som gagner bedriftens vekst. En slik utvikling øker samtidig forventning hos forbrukere. Vi ønsker fremgang, og stiller større krav.

Kryptovaluta på den andre siden kan i tiden fremover være med på å styrke den enkeltes frihet. Kryptovaluta har mange potensielle bruksområder, men spesielt løftes desentralisering og raskere overføringer frem. I tillegg bringes egenskapen med smarte kontrakter ofte opp i forbindelse med krypto. Det er derimot stor usikkerhet på hvordan det vil bli brukt i praksis. Det er mulig å spore adresse brukt i Bitcoin og andre kryptovalutaer, så helt privat er det fremdeles ikke.

Bildet hentet fra: Blockbase

Vi ser nå at kryptovaluta begynner å bli allminnelig akseptert rundt om i verden, men veien innenfor virtuell valuta er ikke uten svingninger. Handel med virtuell valuta har vært i forbudt i Kina siden 2019, men fremdeles blir 80% av dagens Bitcoin skapt i landet. Nylig ble 1100 personer pågrepet i Kina for å ha brukt kryptovaluta i forbindelse med kriminalitet. I forsvinningssaken av Anne-Elisabeth Hagen ble det forhandlet med Bitcoin og andre kryptovaluta.

Vi ser med det at det store muligheter for digital markedsføring med fortsatt utviklingen i tiden fremover. Forhåpentligvis er det utviklet bedre løsninger innenfor både personvern og virtuell valuta som til slutt gagner markedet, inklusiv digital markedsføring. Da det er en såpass stor konkurranse i markedet vil det skje utviklinger. Forbrukerne sitter på makten og kan styre markedet i ønsket retning.

Bildet hentet fra: BrewAgency

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *