Markedsføring på TikTok

Bildet hentet fra: Substack

Hva skiller TikTok fra andre plattformer, som f.eks. Facebook? Begge plattformer tillater og bygger plattformen med annonser. TikTok tillater derimot hver enkelt bruker en større andel kreativitet. De korte videoklippene kan bygges opp slik du ønsker, med ulike filter og musikk tillagt klippet.

Fordelen med markedsføring på plattformen er tilbudet plattformen gir. Det er korte klipp som deles med et stort publikum, og sorteres på algoritmer. Man har muligheten til å vise frem produktet på en attraktiv måte, og man har muligheten til å bygge en historie eller bedriftskultur over flere videoer på brukeren. Plattformen er engasjerende og inkluderende med kommentarer. I kommentarer har man mulighet til å legge ved link til ny video for enkel overgang.

Bør din bedrift ta i bruk TikTok for markedsføring? Ja, spesielt om markedsføringen skal rettes mot en yngre målgruppe. TikTok har jobbet seg opp til å bli en av de mest populære sosiale plattformene på kort tid, da spesielt for et ungt publikum. Kun slått av Snapchat på tall fra høsten 2020.

Bildet hentet fra: Substack

På TikTok sine sider «for Business» vises det til fem ulike metoder for promotering av sin bedrift. Det er TopView, Brand Takeover, In-Feed ads, Branded Hashtag Challange og Branded Effects:

Skjermbilde av TikTok for Business

TopView er den beste funksjonen for promotering TikTok tilbyr. Her får du tilgang til fullskjerm i opptil 60 sekunder. Brand Takeover gir bedriften mulighet til å kapre oppmerksomhet med en 3-5 sekunder video. In-Feed Ads gir muligheten til å dukke opp i brukeres «for you» side, som er den vanligste seer-metoden i plattformen. Dette blir likt som om en annen skaper ville lagt ut video, med tilgang til like og kommentar osv. Branded Hashtag Challenge gir brukere muligheten til å leke seg med ulike effekter med logo eller tekst tilegnet bedrift via hashtag. Med Branded Effect har man effekter direkte i video-verktøyet ved skaping av innhold.

Siden TikTok lanserte plattformen utenfor Kina i 2017 har utviklingen vært stor. Deres app er en av de mest nedlastede i over 40 land og er tilgjengelig i over 150 markeder. Kombinasjonen av korte videoklipp og passende musikk har slått an blant brukerne. Noe av grunnen til TikTok sin suksess skyldes deres fokus på AI. ByteDance (eier av TikTok) skriver på deres side at de har en egen «AI Lab«, hvor de blant annet har ekspertise innen språkprosessering, maskinlæring og grafikk & AR.

Bildet hentet fra: FourweekMBA

Det er flere kjente organisasjoner som hittil har tatt i bruk TikTok for markedsføring. Blant disse finner vi Netflix, BMW og Pepsi. Netflix kjørte for eksempel en kampanje på plattformen for å øke bevissthet rundt deres egenproduserte tyske serie kalt «Tribes of Europa». Kampanjen nådde hele 1.5 milliarder mennesker, og var en stor suksess for firmaet.

Eksempelet viser at TikTok gir bedrifter muligheter for bred eksponering. Ulike valg og budsjett settes enkelt opp i deres systemer, og en kommer enkelt i gang med plattformen. Om du skal betale for synlighet; vurder TikTok. Om du skal promotere deg selv, eller firmaet uten betalt reklame; vurder TikTok.

Bildet hentet fra: Moves+Shakers

Ønsker du å lære mer om hvordan markedsføre på TikTok, se til Moves+shakers. De spesialiserer seg på reklame på plattformen, og tilbyr blant annet en e-bok om teamet. De kan vise til tall som 100 milliarder visninger på TikTok.

Bildet hentet fra: Giphy

Kilder:

https://www.tiktok.com/business/en/apps/tiktok?refer=tiktok_web

https://fourweekmba.com/how-does-tiktok-make-money/

https://digitalnative.substack.com/p/an-interview-with-onlyfans-creator

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *