Markedsføringskanaler

Burde bedrifter ta hensyn til trender og statistikk innenfor markedsføringskanaler? Ja, følg kundemassen og utviklingen.

I 2021 har vi mange ulike kanaler tilgjengelig for deling av informasjon. Kanalene kan brukes svært ulike, med ulikt utbytte. Det er derfor viktig å sette seg inn i hva de ulike kanalene tilbyr, og hvilke av de ulike som gir deg det du ønsker i gevinst. En kanal kan forklares som en portal mellom deg som avsender og mottaker som mottar utsendt budskap. Om budskapet skal oppfattes som nyttig og interessant for mottaker må det være rettet mot riktig målgruppe.

Bildet hentet fra: Substack

Lær av de store selskapene. Om man bruker disse selskapene som eksempel ser man fort hva som gir resultater og ikke, fordi mange av selskapene allerede har millioner i kundebase globalt.

Vi kan se til Dell som et eksempel. Dell har gjort flere undersøkelser og analyser før de valgte å gå direkte dit hvor kundene oppholder seg. De har nemlig fått bevist at kunder føler seg mer komfortable med plattformer de selv allerede er kjent med. De ønsket derfor å flytte tilgjengeligheten direkte inn i ulike plattformer, som Twitter og andre.

Bildet hentet fra: Roioverload

98 per cent of customer issues responded to through @DellCares are resolved without customers needing to work with an agent and 85 per cent of social-media-assisted customers with negative initial opinions of Dell reported a positive opinion following the support experience.”

Amy Marquez Bivin

Tallene fra Dell snakker for seg, og viser at det ikke alltid funker best å tvinge mennesker over i deres egne plattformer. Det er ikke en god tjeneste bare fordi det alltid har vært løst på den måten. Endringsvilje kan medføre store gevinster.

Det er ikke nødvendigvis kun kundeservice som kan utføres på plattformene. En kan øke synlighet og tilgjengelighet på flere ulike måter, og Burger King løste det på følgende vis på Twitter i 2019:

Slik reagerte Casey Neistat på Burger King sin strategi.
Brant Daugherty reagerte også med spørsmål, og videredeling i sosiale medier

Burger King oppnådde masse prat rundt handlingen, og delinger fra store profiler med mange følgere. Alt dette kostet 0 kr for Burger King å gjøre rent praktisk, men ga store resultater. I tillegg vises det til eksemplet hvor Burger King promoterte med tilnærmet gratis hamburger til alle som oppholdt seg i nærheten av en McDonalds franchise. Ikke bare førte det til utrolig mange nedlastninger av appen deres – men de dro også kunder innenfor målgruppen vekk fra konkurrenten McDonalds, til deres utsalgsplasser.

Snapchat og Instagram gir skapere andre muligheter for markedsføring. På Snapchat er det lagt opp for «abonnementer» og «utforsk» slik at ulike personer kan promotere sine historier og verdibudskap. På Instagram er det lagt opp for mer direkte salg, da spesielt under «kjøp»-fanen på appen deres. I tillegg til denne kan organisasjoner legge ut innlegg med direktelinker til butikk. I tillegg kan de holde kontakt med kunder på liknende måte som Snapchat tilbyr.

Skjermbilde fra Snapchat.
Skjermbilde fra Instagram.

Så over til hvilke plattformer du og din organisasjon bør fokusere på i Norge basert på tall. Vi kan begynne å se på daglig bruk av markedsføringskanaler i Norge:

Bildet hentet fra: Ipsos

Facebook (med underselskapene Messenger og Instagram) og Snapchat står i Norge for høyeste andel daglige aktive brukere. Om man velger å promotere via Facebook har man i tillegg mulighet til å inkludere både Messenger og Instagram i annonsen da Facebook eier selskapene. YouTube har også en stor andel i daglige aktive brukere, et stykke foran blant annet Twitter, LinkedIn og Reddit. De største selskapene er fortsatt størst innen kundevolum, med de mindre selskapene som er mer temafokusert. For eksempel:

LinkedIn – deling av jobb og nettverk. Mer profesjonelt rettet med større fokus på deg på personlig plan.

Twitter – deling av informasjon på tvers av brukere globalt, uten å verken måtte være venn med vedkommende. Tenk tidlig Facebook, bare mer optimalisert for tekst-konversasjoner.

Reddit – deling av nyheter rundt alt og ingenting. Ulike rom du kan abonnere på for å dele og innhente informasjon om akkurat det teamet. Anonyme brukere.

Bla deg gjennom galleriet for å se mer informasjon om de ulike mest populære plattformene i landet. Trykk på bildet for å åpne i større fil.

Vi ser her at antall brukere er svært ulikt mellom de ulike plattformene, samt forskjellene i målgrupper. Til sammenlikning har

  • LinkedIn: 1 223 000 LinkedIn-profil, hvor kun 15% av disse bruker LinkedIn daglig. Blant disse 15% har over halvparten en inntekt på over kr 1.500.000,-. Den høyeste andelen brukere finnes innenfor aldersgruppe 40-59 år.
  • Snapchat: 2 713 000 profiler, hvor 78% av aldersgruppen 18-29 år har en profil (høyeste andel) og rundt 70% bruker plattformen daglig. Omtrent 30% av de i denne aldersgruppen følger influensere inne på plattformen. Kun 43% i alderen 60 år+ har profil på Snapchat.
  • Facebook: 3 506 000 profiler, hvor flest kvinner over 60 år bruker plattformen daglig. Det er nå flere i alderen 60 år+ (80%) enn i alderen 18-29 år (76%); som har profil på plattformen.

Dette er tall som viser muligheter for deg og din organisasjon. Mulighetene kan enten forbedres eller reduseres ut i fra hvilke målgruppe dere fokuserer på, basert på hensikten med markedsføringen. Om du vil formidle noe til Bente og Trond i aldersgruppen 60 år+, bør du for eksempel ikke rette blikket mot Snapchat. Blant eksemplene bør du heller se til Facebook for å øke sjansen for suksess.

Bruker du rett plattform for din målgruppe og strategi kan du ende opp med å bruke mindre penger for et bedre resultat. Se hva eksemplene fra Dell og Burger King ga organisasjonene, nettopp på grunn av god planlegging i forkant. Det viser viktigheten av å sette seg inn i hva de ulike plattformene kan levere av verdi i forkant, slik at du kan optimalisere så godt det lar seg gjøre.

Kilder:

https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q420

https://newsletter.roioverload.com/p/want-256k-a-week-go-to-where-your

https://www.rocket-creative.com/burger-king-fools-youtubers/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *