Case for hypotetisk jobbintervju

Case for hypotetisk jobbintervju i:

Stilling: Markedsføringsspesialist i Amnesty International Norge.

Det følger nå en rekke spørsmål som jeg vil besvare. Disse spørsmålene er utsendt fra Amnesty, og brukes i forbindelse med rekruttering. Det er nå flere arbeidsgivere som benytter seg av denne metoden for intervju, da de får tydelige svar på om den aktuelle er relevant i utlyst stilling. Case-oppgavene forutsetter noe kunnskap og erfaring rundt teamet, og er derfor ofte en mer treffende metode for intervju enn generelle spørsmål.

Amnesty og digitale kanaler

 1. Beskriv kort hvordan Amnesty benytter seg av digitale kanaler i dag. Kan du identifisere og beskrive kundereisen(e)?
Skjermbilde fra hjemmesiden deres

Interessenter og kunder har enkel tilgang til Amnesty sine profiler på de største sosiale mediene direkte fra hjemmesiden deres. Trykker man på de ulike firkantene blir man linket direkte videre til rett plattform.

Skjermbilde av deres Instagram-profil

I eksemplet fra Instagram ser man umiddelbart at dette er en reell profil da den er merket med verifikasjons-logo ved siden av profilnavnet. Profilbildet er gjenkjennelig fra resten av deres merkevare. De har i korte trekk forklart hva de brenner for, og arbeider mot under profilnavnet. I tillegg har de linket til en nettside som er aktuell i tiden, og det gir uttrykk for at siden er nylig oppdatert. Lenger ned på siden er det også benyttet ulike stories. De benytter altså plattformen godt, og tar i bruk plattformens funksjoner i høy grad.

 1. Ser du rom for forbedring eller uutnyttet potensiale?

Det er alltids rom for forbedringer. En utelatt funksjon jeg legger merke til er innenfor kommunikasjon. På Twitter er det ikke mulig å komme i direkte kontakt med organisasjonen, og det er heller ingen informasjon om hvordan komme i kontakt på plattformen. Amnesty AR og Amnesty NL tillater meldinger på plattformen, men alle de som er mørke tillater det ikke.

Skjermbilde av deres Twitter-profil

På nettsiden deres er det lokalisert en chat-boble nede i høyre hjørne. Denne er ikke bemannet av menneskelige kontakt, men henvendelser blir besvart til høy grad av en bot. Om det er henvendelser som den opplærte boten ikke kan håndtere blir du fortalt at du må videre til en ny side. Denne siden kunne ha blitt linket til, slik at man ikke må lete seg frem til rett plass. I tillegg kan det være vanskelig å komme seg ut av chat-boblen fordi fargene for å lukke boblen ikke har en stor kontrast i forhold. Det er heller ingen «x» lukkeknapp tilgjengelig på toppen av feltet, og den lukkes ikke automatisk om man trykker andre plasser på siden utenfor chatte-fanen.

Eksempel fra chat-boblen på hjemmesiden.

Om vi ser nærmere på det, så ser vi pilen ned innenfor den gule sirkelen. Dette er svært vanskelig å se.

Måling og analyse av trafikk

 1. Hva vil du si er de viktigste digitale målsetningene for Amnesty?

Noen av de viktigste målsetningene for Amnesty anser jeg som å informere om verdi, samt skape konverteringer.

Uten informasjon vil kunder ikke bli bevisst over problemstillingen og verdien organisasjonen tilfører. Om man klarer å fange kundes oppmerksomhet og gi kunde et verdiløfte, vil de søke videre rundt temaet/ engasjere seg om det opplevelses som verdifullt for kunde.

Konverteringer er nødvendig for organisasjon fordi de er avhengig av støtte fra de mange mennesker. Organisasjonen får ikke støtte fra staten, og derfor avhengig av penger for å kunne drive slik de gjør. Kun 4% går til administrasjon, så mesteparten av pengene de får inn går direkte til arbeidet de gjør for menneskerettigheter. Jeg ser på nettsiden deres at «støtt oss» er uthevet i en ulik farge, noe som fører blikket videre hit. Jeg kan derfor si at det allerede er et stort fokus på dette feltet.

 1. Hva vil du si er viktig å måle/analysere ved hjelp av Google Analytics på Amnesty.no?

Det er en rekke måleparametre Amnesty kan benyttes på Amnesty.no. De bør følge med på fluktfrekvensen på siden, og undersøke om det kan være en grunn til hvorfor flere personer forlater siden om det er et høyt antall. Kontroller videre via atferdsflyt for å se hvor kundene faller av på nettsiden. Det kan være feil lenker eller enkelte ord/ uttrykk som gjør at kunden ikke utfører ønsket handling. Forsøk med a/b testing eller utfør forsøk med enkelte personer på nettsiden for å se hvilke endringer som fører til bedre resultater.

Videre bør de kontrollere brukeranskaffelse, for å se hvor trafikken til siden kommer fra. De kan optimalisere markedsføring ut i fra data lest av her. Om det er enkelte sosiale kanaler som gjør det bedre enn andre kan man satse hardere på denne plattformen, eller gi mer fokus på de som underpresterer for å få opp tallene herfra.

Det bør opprettes egne mål, som igjen kan sorteres på ulike brukere. Det kan være at brukere på mobil har lavere score på mål-fullføring. Det kan da være at nettsiden oppleves dårligere her, noe som kan forbedres. De kan til og med sortere på mobil eller skjermoppløsning for å kontrollere hvor det presteres dårligere innenfor målene.

Organisk søk og SEO

 1. Hvordan vil du karakterisere Amnesty sin synlighet i organisk søk (Google) i dag?

Amnesty har litt å jobbe med når det gjelder organisk søk. Ved søk på menneskerettigheter er de rangert som nr. 5. Dette resultatet er ikke dårlig, da både SNL og Wikipedia har lengre tekster, og referer til mange ulike artikler og sider. Amnesty har flere artikler om menneskerettigheter på nettsiden deres, og er derfor blant topp 5 her.

Søkeord: menneskerettigheter

Når det gjelder deres aktuelle sak om LHBT-problematikken i Polen scorer de derimot svært svakt. De havner her på side 2 på Google. Blikk.no har en artikkel om temaet på side 1 med kun 148 ord. I tillegg er det enkelte nyhetsartikler om teamet på 1. side. Her burde det være mulig for Amnesty å snike seg inn blant toppen på 1. side med litt SEO arbeid.

Søkeord: lhbt soner polen
 1. Kan du gi konkrete eksempler på tiltak innenfor SEO som vil ha en positiv effekt på synligheten til Amnesty.no i organisk søk?
 • Optimalisere innhold basert på etterspørsel av søkeord.
 • Bruke søkeord på rett plass. Søkeordet bør være i H1-overskrift, og i selve innlegget.
 • Bilder må ha alt-tekst, for å treffe sammen med søkeord, samt forsterke innlegget.
 • Internlenker og eksternlenker, for å øke troverdigheten i søkemotoren.
 • Legge inn metatekst som passer med innlegg og søk.

Forsøk gjerne å utbedre ut i fra gitt anbefalinger, og ta gjerne kontakt ved assistanse på teamet. Dette er løsbart!

Takk for at du tok deg tid til å lese innlegget.

Kilder:

https://karrierestart.no/ledig-stilling/1773791

https://amnesty.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *